ua en ru

Порошенко підтримує скасування застави для корупціонерів

Порошенко підтримує скасування застави для корупціонерів Фото: Петро Порошенко

Президент закликає Раду прийняти відповідний законопроект

Президент України Петро Порошенко підтримує скасування застави для корупціонерів. Про це йдеться у відповіді Порошенко на петицію №22/000215-еп.

"За результатами розгляду петиції хочу повідомити, що я підтримую пропозицію про недопущення застосування до осіб, які підозрюються або обвинувачуються у вчиненні тяжких або особливо тяжких корупційних злочинах, такого запобіжного заходу, як застава", - йдеться у відповіді Президента.

Порошенко наполягає на необхідності законодавчо обмежити застосування застави до чиновників, які звинувачуються у здійсненні корупційних злочинів.

"Враховуючи викладене, Верховній Раді України запропоновано за результатами всебічного обговорення внесених законопроектів прийняти закон, який би врегулював питання про застосування заходів до осіб, які підозрюються або обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів", - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, петиція з проханням внести поправки в закон, за винятком норми, згідно з якою особи, щодо яких ведеться слідство за вчинення корупційних дій, мають право виходу на свободу під заставу, була розміщена на сайті 29 серпня. Вже 9 вересня петиція зібрала необхідні 25 тис. голосів.

Зазначимо, Порошенко і раніше висловлювався за скасування застави для корупціонерів.