ua en ru

Порошенко підтримав виключення Барни з фракції БПП

Порошенко підтримав виключення Барни з фракції БПП Фото: Петро Порошенко

На думку президента, подібні вчинки представників влади вимагають відповідної реакції

Президент України Петро Порошенко підтримує рішення парламентської фракції БПП щодо виключення з неї народного депутата Олега Барни, який продемонстрував непарламентське поведінка стосовно глави уряду. Про це він сказав під час зустрічі з представниками громадськості, органів державної влади та науковцями, присвяченої створенню Ради з питань національної єдності, передає прес-служба глави держави.

На думку Порошенка, подібні вчинки представників влади не повинні залишатися без уваги і вимагають відповідної реакції.

"Є позиція президента, прем'єр-міністра, повага до держави", — додав президент.

"Я підтримую рішення фракції про виключення. Якщо не демонструвати такий стиль поведінки стосовно таких вчинків, то всі розмови про єдність будуть нещирими. Це свідчить про те, що і в парламенті, і у фракції є здоровий глузд", — прокоментував Порошенко сьогоднішні події в парламенті.

Глава держави підкреслив, що останнім часом країна, її громадяни доклали багато зусиль для збереження цілісності нашої держави, тому незважаючи на заслуги Олега Барни, який пройшов фронт, був поранений, такі дії, як він продемонстрував сьогодні у Верховній Раді, не повинні залишатися без уваги.

"Нам не можна допустити нікому розхитати країну, не можна поставити під сумнів нашу єдність. Ми дуже багато зробили для того, щоб зберегти демократію", — підкреслив Порошенко.

Нагадаємо, у Верховній Раді України під час звіту Кабінету міністрів сталася бійка. Трибуна Верховної Ради була заблокована.

Ініціатором бійки став нардеп від фракції "Блок Петра Порошенко" Олег Барна. Він підійшов до глави уряду Арсенія Яценюка з квітами, поклав їх на трибуну і накинувся на прем'єра.