ua en ru

Порошенко підкреслив важливість скасування віз для українців у Канаду, Австралію та Японію

Порошенко підкреслив важливість скасування віз для українців у Канаду, Австралію та Японію Фото: Петро Порошенко

Президент позитивно оцінив підсумки саміту "Великої сімки"

Президент України Петро Порошенко зазначив, що важливо також домогтися безвізового режиму з Канадою, Австралією і Японією. Про це він заявив в ході зустрічі з керівниками Світового конгресу українців, передає прес-служба Порошенка.

"Глава держави підкреслив важливість спрощення візового режиму для громадян України не тільки з країнами ЄС, Канадою, Австралією, Японією", - йдеться в повідомленні.

Порошенко закликав Світовий конгрес українців посилити роль у відстоюванні інтересів України в питанні європейської перспективи, донесення інформації про проведені реформ, і ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом країнами ЄС.

Президент зазначив, що цей процес не є простою формальністю, а важливим "політичним процесом, який демонструє визнання європейських прагнень українців".

Глава держави відзначив необхідність протидії російській пропаганді і донесення об'єктивної інформації про події в Україні.

"Донесення правди до громадськості по всьому світу є надзвичайно важливою місією не тільки українського Президента, МЗС, Уряду, українських громадських організацій, але й діаспори, думка якої зараз грає істотну роль", - підкреслив Порошенко.

Порошенко позитивно оцінив результати саміту "Великої сімки" щодо підтримки України.

Нагадаємо, Порошенко доручив завершити роботу щодо безвізового режиму з ЄС до кінця серпня.