ua en ru

Порошенко упевнений, що співробітництво з Канадою допоможе зупинити російську агресію

Порошенко упевнений, що співробітництво з Канадою допоможе зупинити російську агресію Фото: Порошенко подякував Трюдо за допомогу у важкі для України часи

Президент подякував Канаду за підтримку реформ і територіальної цілісності України

Президент України Петро Порошенко подякував Канаду за підтримку реформ і територіальної цілісності України. Про це він заявив на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, передає кореспондент РБК-Україна.

"Незважаючи на велику відстань між нами, ми завжди відчуваємо, що Канада поруч і в питаннях реформування і в питаннях цілісності та авторитету України", - сказав Порошенко.


Президент України підкреслив, що Канада була однією з перших країн, яка визнала незалежність України.

"впродовж останніх років у нас була можливість переконатися, що Канада не просто друг... допомогу Канади в ці важкі часи була особливо помітною", - зазначив він.

"Канада відразу ж після анексії Криму ввела суворі заходи проти Росії, а в цьому році Канада прийняла додатковий пакет санкцій. Це важливо і для мотивації агресора до виконання мінських угод, так і мали важливе символічне значення", - сказав Порошенко.

"Окрему увагу ми приділили культурно-гуманітарній взаємодопомоги. Українські канадці є тим мостом, які з'єднують наші країни", - додав Порошенко.

"Впевнений, що маючи тісні історичні сімейні зв'язки, Україна і Канада будуть продовжувати співпрацю. Спільними зусиллями буде покладено край російської агресії і буде відновлена територіальна цілісність України", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна і Канада підписали угоду про ЗВТ.