ua en ru

Порошенко: перші вбивці активістів Майдану вже за ґратами

Порошенко: перші вбивці активістів Майдану вже за ґратами Фото: лампадки на фоні фотографій Небесної Сотні

Президент запевнив, що жоден із них не залишиться непокараним

Президент Петро Порошенко заявив, що перші зі злочинців, які вбивали активістів Євромайдану в 2014 році, вже запроторені за ґрати. Про це він він сказав на зустрічі з родинами Героїв Небесної Сотні, повідомляє сайт глави держави.

Президент зазначив, що в роботі слідчих є недоліки, однак за останні місяці було багато зроблено.

За даними Генпрокуратури, за подіями листопада 2013 року - лютого 2014 року винесено 18 вироків проти 26 осіб, у 84 справах розслідування закінчено і вони розглядаються у судах, а ще 11 справ передано до суду, і в лютому мають розпочатися судові розгляди. У 63 провадженнях триває досудове розслідування. Ще 16 осіб утримуються під вартою в СІЗО, з них шість співробітників "Беркуту" та п'ятеро "тітушок", також по 13 беркутівцях та 8 "тітушках" зараз розглядаються справи.

"Перші із злочинців, які вбивали українських Героїв, нарешті, запроторені за ґрати. Наголошую: жоден із них не залишиться непокараним", - запевнив Порошенко.

"Ніхто не уникне відповідальності. І це робиться не з почуття помсти, а ми це робимо для того, щоб ніколи більше в Україні проти власного народу силовики не підняли зброю, щоб це було потужним щепленням, що Україна назавжди залишилася демократичною державою", - наголосив він.

Нагадаємо, Порошенко повідомив, що за його поданням Верховна Рада має ухвалити спеціальний закон про заочне правосуддя для покарання організаторів злочинів проти Майдану.