ua en ru

Порошенко перейменував Високомобільні десантні війська ЗСУ

Порошенко перейменував Високомобільні десантні війська ЗСУ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Високомобільні війська перейменовано на Десантно-штурмові війська ЗСУ

Президент України Петро Порошенко перейменував Високомобільні десантні війська Збройних сил України на Десантно-штурмові. Про це він заявив на заходах з нагоди Дня десантника України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я прийняв рішення змінити назву Високомобільних десантних військ, відійти від радянсько-російської абревіатури ВДВ, так як російські ВДВ з літа 2014 року беруть участь в окупації українського Донбасу. І кримські "зелені чоловічки" - це теж вони. Ухвалюю запровадити нову назву - Десантно-штурмові війська ЗСУ. Це найбільше відповідає цілям і функціям цього роду військ в умовах сучасних бойових дій ", - заявив Порошенко.

Він також пояснив відхід від святкування Дня десантника 2 серпня.

"Звичне 2 серпня - це дата першого стрибка парашутистів в московському військовому окрузі. При чому тут ми? Москва не Київ, Україна не Росія. Початок святкування Дня десантника у цей день (21 листопада, ред.) - це початок українізації історико-політичного календаря взамін нав'язаного нам радянсько-російського", - додав Порошенко.

Він також додав, що з сьогоднішнього дня кольором українського десанту стає темно-бордовий.

"Це - колір крові, вашої крові, пролитої в боях за Україну. Бордові берети для ідентифікації своїх десантників використовують 59 країн світу, 19 з яких - члени НАТО", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що сьогодні підпише закон про статус учасників Революції гідності. Згідно з документом, постраждалим учасникам Революції гідності встановлюються пільги та гарантії соціального захисту.