ua en ru

Порошенко очікує початку обміну полоненими 6 вересня

Президент України Петро Порошенко очікує, що обмін полоненими може початися вже в суботу, 6 вересня.

Президент України Петро Порошенко очікує, що обмін полоненими може початися вже в суботу, 6 вересня. Про це він заявив сьогодні, виступаючи перед пресою в Уельсі з приводу підписання протоколу про припинення вогню, передає Russia Today.

Також Порошенко пообіцяв вже з завтрашнього дня зробити суттєві кроки щодо нормалізації ситуації в Донбасі, включаючи децентралізацію влади, економічні свободи, а також гарантії на використання будь-якої мови на цих територіях і захист культурних традицій.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську контактна група Україна-РФ-ОБСЄ підписала протокол з лідерами ДНР і ЛНР про припинення вогню з 18:00 5 вересня.

У свою чергу Президент України Петро Порошенко наказав силам антитерористичної операції на Донбасі припинити бойові дії з 18:00 п'ятниці.

Порошенко також доручив міністру закордонних справ України спільно з ОБСЄ забезпечити ефективний міжнародний контроль за дотриманням режиму припинення вогню. "Який повинен носити виключно двосторонній характер", - наголошується в заяві Президента України.

Порошенко розраховує, що ці домовленості, включаючи припинення вогню і звільнення заручників, будуть чітко дотримуватися.