ua en ru

Порошенко відповів на петицію про відміну застави для корупціонерів

Порошенко відповів на петицію про відміну застави для корупціонерів Фото: Петро Порошенко

Президент підтримує пропозицію

Президент України Петро Порошенко відповів на електронну петицію про "Відміну грошової застави для корупціонерів". Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"За результатами розгляду петиції хочу повідомити, що я підтримую пропозицію про недопущення застосування до осіб, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні тяжких чи особливо тяжких корупційних злочинів, такого запобіжного заходу, як застава. Необхідно законодавчо запровадити обмеження щодо застосування застави до високопосадовців, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів. Саме тому одним із важливих завдань для парламенту є розгляд законопроектів із зазначеного питання та вироблення компромісу щодо законодавчих змін у частині обмеження застосування застави до корупціонерів", - йдеться в повідомленні.

Президент також запропонував Верховній Раді України за результатами обговорення внесених законопроектів прийняти закон, який би врегулював питання щодо застосування запобіжних заходів до осіб, які підозрюються чи обвинувачуються у вчиненні корупційних злочинів.

Нагадаємо, петиція до Президента про скасування застави для корупціонерів 9 вересня зібрала понад 25 тис. підписів.