ua en ru

Порошенко відповів на петицію про призначення Дарта Вейдера прем'єром

Порошенко відповів на петицію про призначення Дарта Вейдера прем'єром Фото: Дарт Вейдер

Порошенко сказав, що його кандидатуру повинна запропонувати коаліція

Президент України Петро Порошенко відповів на електронну петицію про призначення Дарта Вейдера прем'єр-міністром України замість Арсенія Яценюка. Про це йдеться у відповіді Президента на петицію №22/004829-еп "Дарта Вейдера - прем'єр-міністри України", опублікованому на сайті глави держави.

"Звертаю увагу, що питання призначення Прем'єр-міністра України врегульовано Конституцією України та Законом України "Про Кабінет Міністрів України". Згідно з Конституцією України, Прем'єр-міністр України призначається Верховною Радою України за поданням Президента України (пункт 12 частини першої статті 85, частина друга статті 114)", - йдеться у відповіді.

Порошенко підкреслив, що внесення Президентом такого подання має передувати пропозиція коаліції депутатських фракцій у Верховній Раді України.

Нагадаємо, петиція про призначення Дарта Вейдера в прем'єр-міністри 8 вересня 2015 р. зареєстрував Магістр Йоду. 17 жовтня петиція набрала більше 25 тис. підписів.

"Просимо підтримати петицію про призначення в прем'єр-міністри України темного лорда Дарта Вейдера", - йшлося в тексті петиції.