ua en ru

Порошенко назвав щоденні втрати України внаслідок конфлікту на Донбасі

Порошенко назвав щоденні втрати України внаслідок конфлікту на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Україна втратила майже п'яту частину свого економічного потенціалу в результаті військових дій Росії

Президент Петро Порошенко оцінює щоденні втрати України внаслідок конфлікту в Донецькій і Луганській областях в 5 млн дол. Про це повідомляє прес-служба ООН.

"Кожен день війни в Донбасі коштує близько 5 млн дол. США, які ми могли б інвестувати в проекти зі сталого розвитку", - заявив президент Порошенко, виступаючи на Генеральній асамблеї Організації Об'єднаних Націй на Саміті щодо прийняття Цілей сталого розвитку (ЦУР) до 2030 року.


За його словами, військові дії Росії проти України також призвели до зростання екологічних і епідеміологічних загроз і небезпеки соціальної маргіналізації.

"Україна прагне до миру і процвітанню і спільно з державами-партнерами докладає максимальні зусилля для врегулювання конфлікту мирними дипломатичними засобами", - підкреслив президент.

Він додав, що покінчивши з військовою агресією, встановивши мир і відновивши повний суверенітет України у регіоні Донбасу та Криму, найважливішим завданням для України буде повернути мільйони людей до нормального життя, відновити економічну і соціальну інфраструктури, виходячи з принципів сталого розвитку.

"Україна готова до виконання цієї непростої задачі і закликає всіх міжнародних партнерів до співпраці на цьому напрямі", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Порошенко розраховує, що Україна увійде до складу непостійних членів Радбезу ООН