ua en ru

Порошенко відреагував на рішення Стокгольмського арбітражу

Порошенко відреагував на рішення Стокгольмського арбітражу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент відзначив важливість вирішення для національної безпеки України

Президент України Петро Порошенко відреагував на рішення Стокгольмського арбітражу по відхиленню вимог "Газпрому" виплат з боку НАК "Нафтогаз Україна". Про це повідомляє прес-служба глави за результатами зустрічі президента з головою "Нафтогазу" Андрієм Коболевом.

"Я вважаю, що це історична перемога. Тому що загроза, якщо був би програш в цьому суді, перед Україною була пряма загроза дефолту", - заявив Порошенко.

Так, голова відзначив надзвичайну важливість цього рішення для національної безпеки України.

Він підкреслив, що "зараз, коли ми показали, що ми вміємо захищати національну безпеку і відстоювати державні інтереси, у нас буде більш жорстка позиція у переговорах з нашими іноземними партнерами щодо майбутнього газотранспортної системи і "Нафтогазу".

"Я б хотів привітати вас і юридичну команду НАК "Нафтогаз України", привітати уряд, весь народ України з тим, що Україна навчилися захищати свої інтереси, використовуючи європейські суди", - додав Порошенко.

Він повідомив, що "всі знали про кабальні умови контракту з моменту його укладання". Сторони також обговорили перспективи вирішення Арбітражу по транзиту, після чого можна буде говорити про остаточні цифри боргу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз Україна" виграла Стокгольмський арбітраж у "Газпрому" за контрактом на постачання газу по всіх спірних питань.

Арбітражний суд повністю відхилив вимоги "Газпрому" з положенням "бери або плати" на суму 56 млрд доларів за 2012-2017 роки.