ua en ru

Порошенко відреагував на рішення ЄС продовжити санкції проти Росії

Порошенко відреагував на рішення ЄС продовжити санкції проти Росії Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко назвав рішення ЄС закликом до змін в політиці Кремля

Президент України Петро Порошенко назвав рішення Європейського союзу продовжити економічні санкції проти Російської Федерації гідною відповіддю Москві за невиконання своїх зобов'язань і чітким закликом до змін в політиці Кремля. Про це він повідомив у себе на сторінці в Facebook.

"Важливе політичне рішення лідерів Євросоюзу продовжити економічні санкції проти Росії за порушення територіальної цілісності України і небажання припинити гібридну агресію проти нашої країни. Гідну відповідь Москві за невиконання своїх зобов'язань і чіткий заклик до змін в політиці Кремля", - написав президент.

Також Порошенко подякував канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона.

"Вдячний канцлеру Меркель і президента Макрону, як партнерам у нормандському форматі, всім нашим друзям в ЄС за рішучу підтримку України, і незламної єдність і солідарність перед агресором. Майбутнє світу, безпеки і процвітання нашого європейського дому залежать від відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - підсумував глава держави.

ПП: Важливе політичне рішення лідерів Євросоюзу продовжити економічні санкції проти Росії за порушення територіальної ці...

Опубліковано Петром Порошенком 14 грудня 2017 р.

Нагадаємо, сьогодні, 14 грудня, лідери Європейського союзу погодили продовження економічних санкцій проти Російської Федерації.

Зазначимо, європейські санкції проти Росії були введені 31 липня 2014 року у відповідь на анексію українського Криму. З тих пір санкції, в тому числі і за агресію на Донбасі, періодично посилюються і подовжуються.