ua en ru

Порошенко відреагував на конфлікт між правоохоронними органами

Порошенко відреагував на конфлікт між правоохоронними органами Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент назвав ситуацію з НАБУ, ГПУ і СБУ "латиноамериканським карнавалом"

Президент України Петро Порошенко відреагував на конфлікт між українськими правоохоронними органами, назвавши цю ситуацію "латиноамериканським карнавалом". Про у Twitter написав прес-секретар президента Святослав Цеголко.

"Шуму, галасу й пір'я стільки, що часом дійство нагадує якийсь латиноамериканський карнавал - президент про конфлікт між правоохоронними органами", - передає прес-служба президента.

Порошенко також заявив про неприпустимість міжвідомчих конфліктів. "Говорячи про роботу всієї правоохоронної системи, не можу, на жаль, обійти мовчанням публічні міжвідомчі конфлікти. Ще раз скажу, на жаль, вони вийшли за рамки розумного конкуренції, яка - поки в міру, - потрібна скрізь, тому що конкуренція, в тому числі між правоохоронними органами, є двигуном прогресу, - зазначив президент.

Глава держави також підкреслив, що жоден правоохоронний орган не можна залучати до політичної діяльності.

Нагадаємо, у середу, 29 листопада, Служба безпеки України (СБУ) затримала агента Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Юрія Боярського при спробі передачі хабара першому заступнику голови державної Міграційної служби Діні Пімаховій. Пізніше в НАБУ заявили, що агент працював під прикриттям з метою викрити корупцію в Міграційної служби, а СБУ та ГПУ зірвали спецоперацію. Сама заступник голови ДМС Пімахова заявила, що Боярський використовував її довіру і "деякі дружні відносини".

Згодом Національне антикорупційне бюро України опублікувало оперативні записи по справі про корупцію в Державній міграційній службі.