ua en ru

Порошенко відзначив значне зниження рівня корупції і бюрократії на місцях

Порошенко відзначив значне зниження рівня корупції і бюрократії на місцях Фото: Петро Порошенко

Перерозподіл податків на місцях значно збільшив надходження до місцевих бюджетів

Президент України Петро Порошенко відзначив, що останнім часом в рази зменшилися прояви корупційної складової та бюрократична тяганини, з якими раніше стикалися суб'єкти місцевого самоврядування. Про це він заявив сьогодні під час засідання Ради регіонального розвитку, передає кореспондент РБК-Україна.

"Навіть в умовах, коли є дуже складна ситуація, в умовах, коли ми, на жаль, спостерігаємо внаслідок російської агресії проти України значного падіння ВВП, при цьому фінансова база місцевих бюджетів значно зросла", - сказав Порошенко.

При цьому він зауважив, що перерозподіл податків на місцях значно збільшив надходження до місцевих бюджетів.

"Почав працювати новий податок. 20 років говорили про те, що фінансова база місцевих бюджетів має складатися в тому числі з урахуванням податків на нерухомість. Але зацікавлені особи постійно блокували прийняття цієї основи органів місцевого самоврядування. І лише зараз були прийняті рішення, які забезпечили збільшення бази місцевих бюджетів... Сьогодні ми можемо говорити про оцінку ефективності для місцевих бюджетів акцизу в роздрібній торгівлі... На сьогоднішній день ми можемо констатувати, що надходження від цього виду податку значно перевищують прогнозні показники", - сказав він.

Нагадаємо, Порошенко хоче залишити за собою право розпустити органи місцевого самоврядування.