ua en ru

Порошенко наголосив на важливості залучення гуманітарної допомоги для відновлення Донбасу

Порошенко наголосив на важливості залучення гуманітарної допомоги для відновлення Донбасу Фото: візит Порошенка в Авдіївку (president.gov.ua)

Президент зазначив, що роботу у цьому напрямку необхідно активізувати терміново

Президент України Петро Порошенко сьогодні, 26 серпня, під час зустрічі з керівниками дипломатичних представництв України за кордоном та українськими військовими 92 бригади у Авдіївці наголосив на важливості залучення міжнародної гуманітарної допомоги для відновлення Донбасу. Про це йдеться на сайті офіційного інтернет-представництва президента.

За словами Порошенка, якщо люди будуть інвестувати у відновлення життя на Донбасі, вони будуть розуміти той рівень проблем, який наразі існує.

"Ми вже декілька разів обговорювали з лідерами Європейського Союзу програму встановлення окремими країнами своєрідного патронату над визначеними містами і селищами Донбасу. Нехай Німеччина візьме відповідальність за Краматорськ, нехай Греція - за Маріуполь, нехай Велика Британія - за Волноваху. Нехай інші країни візьмуть Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Авдіївку", - зазначив Порошенко.

Президент зазначив, що роботу у цьому напрямку необхідно активізувати терміново.

Нагадаємо, раніше сьогодні Порошенко повідомив, що українські дипломати займуться залученням країн Європейського союзу та мобілізацією коштів для відновлення зруйнованого Донбасу.

Зазначимо, візит проходить у рамках спеціальної наради керівників дипломатичних установ України за кордоном.