ua en ru

Порошенко відзначив держнагородами 67 українських військових

Порошенко відзначив держнагородами 67 українських військових Фото: Петро Порошенко підписує указ (прес-служба АПУ)

11 військовослужбовців ЗСУ та одного військовослужбовця Нацгвардії нагороджено посмертно

Президент Петро Порошенко відзначив державними нагородами 67 українських військовослужбовців, частину з яких посмертно. Відповідний указ №259/2017 він підписав 2 вересня 2017 року, повідомляє прес-служба глави держави в неділю.

"За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, зразкове виконання військового обов’язку президент нагородив 67 військовослужбовців Збройних Сил України та Національної гвардії України", - йдеться в повідомленні.

Зокрема медаллю "Захиснику Вітчизни" нагороджено 45 військовослужбовців Збройних Сил, 11 військовослужбовців ЗСУ та одного військовослужбовця Нацгвардії нагороджено посмертно орденом "За мужність" III ступеня.

За даними відомства, підписуючи указ, Порошенко підкреслив, що понад 16 тисяч українських героїв отримали високі державні нагороди, з них більше 2600 посмертно, ще 44 найвидатніші українці відзначені високим званням Герой України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко підписав указ "Про амністію у 2016 році", яким звільняються від відповідальності засуджені учасники антитерористичної операції на Донбасі, які не скоїли важких злочинів.