ua en ru

Порошенко амністував учасників АТО, які не скоїли важких злочинів

Порошенко амністував учасників АТО, які не скоїли важких злочинів Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Відповідне рішення президент ухвалив на прохання керівників церков та Героїв України

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про амністію у 2016 році", яким звільняються від відповідальності засуджені учасники антитерористичної операції на Донбасі, які не скоїли важких злочинів. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що відповідне рішення президент ухвалив на прохання керівників церков та Героїв України за підсумками зустрічі з ними 2 вересня 2017 року.

"Наші герої - військовослужбовці та ієрархи нашої церкви звернулись до мене з питань амністії для тих, хто пройшов горнило війни, брав активну участь у АТО, але не скоїв важких злочинів, щоб держава пішла на зустріч (цим людям у питанні помилування - ред.)", - повідомив Порошенко під час зустрічі.

Тож підписаний документ дозволяє воїнам - учасникам АТО, покараним за неважкі злочини, вийти на волю.

На думку президента, російська агресія проти України "вчить нас, що разом із політико-дипломатичним шляхом ми маємо шанувати, пам’ятати і поважати своїх воїнів".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики погодилися виключити зі списку своїх заручників 20 злочинців, які не мають ніякого відношення до подій на Донбасі.