ua en ru

Порошенко: відкриття патрульної поліції на Донбасі має принципове державне значення

Порошенко: відкриття патрульної поліції на Донбасі має принципове державне значення Фото: у Краматорську і Слов'янську розпочала роботу патрульна поліція

У Краматорську і Слов'янську розпочала роботу патрульна поліція

Відкриття патрульної поліції на Донбасі має принципове державне значення. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході запуску патрульної поліції в Краматорську, повідомляє прес-служба глави держави.

Порошенко: відкриття патрульної поліції на Донбасі має принципове державне значення

Фото: у Краматорську і Слов'янську розпочала роботу патрульна поліція

"Відкриття патрульної поліції на Донбасі має принципове державне значення!", - заявив Порошенко.


Порошенко: відкриття патрульної поліції на Донбасі має принципове державне значення

Фото: патрульна поліція Краматорська

Відзначимо, в Краматорську і Слов'янську (Донецька область) сьогодні, 14 травня 2016 року, розпочала роботу патрульна поліція. Президент України Петро Порошенко, в рамках робочого візиту в Донецьку область, дав старт роботі патрульних.

Порошенко: відкриття патрульної поліції на Донбасі має принципове державне значення

Фото: поліція на Донбасі

Крім того, в церемонії прийняття присяги взяли участь глава Міністерства внутрішніх справ Арсен Аваков, керівник Національної поліції Хатія Деканоїдзе, а також голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павед Жебрівський.

"Вітаю співробітників патрульної поліції міста Слов'янськ та Краматорськ з прийняттям присяги! Слава Україні!...Мені дуже приємно бути поряд з новими працівниками патрульної поліції в цей момент!", - написав Порошенко в Тwitter.

Також Порошенко зазначив, що 14 нових патрульних Донбасу - учасники бойових дій, які ризикуючи життям захищали нашу країну від російської агресії.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції, правопорядок на вулицях обох міст забезпечуватимуть 24 патруля. Після складання присяги на вірність українському народу нові поліцейські вирушать забезпечувати громадський порядок на вулицях Краматорська у складі 11 автопатрулів. Крім того, 13 таких патрулів сьогодні з’явиться у Слов’янську.

"Серед нових патрульних - 34 дівчини. 14 правоохоронців мають досвід бойових дій в зоні АТО. 149 поліцейських, а це 77%, мають вищу освіту. Середній вік патрульних - 27 років", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко сьогодні, 14 травня 2016 року, перебуває з робочим візитом у Донецькій області.