ua en ru

Порошенко відкрив систему попереднього виявлення цілей на Азовському морі

Порошенко відкрив систему попереднього виявлення цілей на Азовському морі Фото: безпілотні комплекси для прикордонників

Вона дає можливість на ранньому етапі виявляти, ідентифікувати цілі на воді

У переддень Нового року президент Петро Порошенко відкрив систему попереднього виявлення цілей на Азовському морі та вручив прикордонникам броньовану й іншу техніку. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби.

Зазначено, що відкриття сучасної системи раннього виявлення, попередження та ідентифікації цілей "AEROS", що розміщена на посту технічного спостереження Держприкордонслужби, відбулося на узбережжі Азовського моря в районі Маріуполя.

Крім того, президент вручив охоронцям кордону броньовані автомобілі, снайперські гвинтівки, 18 безпілотних комплексів і малий бойовий катер морської охорони "УMC-1000".

"Відкрита Порошенком система раннього виявлення та попередження "AEROS" виробництва США, якою обладнаний прикордонний пост технічного спостереження, є першим кроком у створенні сучасної системи контролю за морською обстановкою. Вона призначена для радіолокаційного та оптико-електронного спостереження за надводними, повітряними і наземними цілями", - йдеться в повідомленні.

Порошенко відкрив систему попереднього виявлення цілей на Азовському моріПорошенко відкрив систему попереднього виявлення цілей на Азовському моріПорошенко відкрив систему попереднього виявлення цілей на Азовському моріПорошенко відкрив систему попереднього виявлення цілей на Азовському морі

Фото: візит Порошенка в Маріуполь

Повідомляється, що технічні можливості системи дозволяють забезпечити цілодобовий контроль за Азовським морем у межах Донецької області та завчасно реагувати на обстановку. Натомість у темний час доби охорона морської ділянки посилюється за рахунок використання прожекторної станції.

Нині також, за даними відомства, проводиться робота з подальшої модернізації берегових постів технічного спостереження і заміни застарілого обладнання на сучасні системи.

"Введення в експлуатацію цієї системи дає можливість прикордонникам на ранньому етапі виявляти, ідентифікувати цілі та своєчасно вживати відповідні заходи для протидії потенційним загрозам на державному кордоні", - наголосили в ДПСУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко з американськими сенаторами прибув на командний пункт у районі Широкиного, щоб привітати українських військовослужбовців із Новим роком.