ua en ru

Порошенко відкриє конференцію в Лондоні, присвячену реформам в Україні

Порошенко відкриє конференцію в Лондоні, присвячену реформам в Україні Фото: Петро Порошенко

Президент України відвідає широкомасштабну конференцію по Україні у Великобританії

Президент України Петро Порошенко відвідає Великобританію, де він відкриє широкомасштабну конференцію по Україні, яка буде присвячена успіхам реформам в Україні. Про це повідомив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв в ефірі телеканалу "Інтер", коментуючи візити до Києва міністрів закордонних справ Німеччини, Великобританії та Польщі.

"По-перше, це були візити наших друзів і партнерів, які щиро прагнуть допомогти нам у протидії російській агресії і в проведенні необхідних реформ. По-друге, ми дійсно обговорювали конкретні питання, яким чином ці країни можуть допомогти нам зрушити з нульової точки питання, пов'язані з режимом припинення вогню, зокрема, примус Росії виконувати свою частину мінських домовленостей. Дуже важливо, що це міністри країн, які мають вплив всередині ЄС на позицію, зокрема, санкційного режиму", - сказав він.

За словами Єлісєєва, були обговорені також і двосторонні відносини.

"Зокрема, було домовлено, що вже в першій половині цього року наш президент здійснить візит до Лондона, де він відкриє широкомасштабну конференцію по Україні, яка буде присвячена успіхам реформ в Україні", - додав Єлісєєв.

Нагадаємо, раніше Костянтин Єлісєєв заявив, що найближчим часом будуть важливі сигнали з боку Вашингтона щодо більш активного залучення до процесу імплементації мінських домовленостей.