ua en ru

Порошенко здійснить робочий візит до Австрії 8 лютого

Порошенко здійснить робочий візит до Австрії 8 лютого Фото: Петро Порошенко (прес-служба АПУ)

У Відні відбудуться двосторонні переговори з федеральним президентом і канцлером країни

Президент України Петро Порошенко 8 лютого 2018 року на запрошення федерального президента Австрії Александера Ван дер Беллена здійснить робочий візит до Австрії. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що в Австрії відбудуться двосторонні переговори з федеральним президентом країни та новопризначеним федеральним канцлером Себастіаном Курцом.

"Під час зустрічей будуть обговорені питання подальшого поглиблення політичного діалогу на найвищому рівні, торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між двома державами, розвиток ситуації на Донбасі та зміцнення санкційної політики ЄС із метою підтримки міжнародних зусиль із відновлення територіальної цілісності й суверенітету України", - йдеться в анонсі.

За даними відомства, в рамках програми перебування заплановане також спільне відвідання главами держав Віденського оперного балу, на який Порошенка запрошено як особистого почесного гостя президента Австрії.

Як відомо, віденський оперний бал - щорічний державний захід, у якому бере участь керівництво країни. Президент Австрії має привілей запросити на цей захід главу однієї з держав як особистого гостя.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на початку березня Україну з робочим візитом відвідає міністр закордонних справ Фінляндії Тімо Сойні.