ua en ru

У Порошенка опублікували розшифровку розмови з "президентом Киргизії"

У Порошенка опублікували розшифровку розмови з "президентом Киргизії" Фото: президент України Петро Порошенко

Розмова найбільш ґрунтовно піддався цензурі з боку влади Кремля

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко опублікував розшифровку розмови Петра Порошенко нібито з президентом Киргизії Алмазбеком Атамбаєвим, який відбувся 2 листопада. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За словами Цеголко, розмова найбільш ґрунтовно піддався цензурі влади Кремля.

У розмові Порошенко зазначив, що агресія Росії щодо України вже визначена і в документах ПАРЄ, і в документах ЄС, і в документах G7, і в українсько-американських відносинах. Додавши, що, незважаючи на це, голос Киргизії тут буде абсолютно не зайвим.

Також глава держави розповів, що під час розмови з Путіним просив забрати війська і перестати вбивати українців". Зазначивши, що люди, що знаходяться на окупованій території, ненавидять Путіна, так як їх обдурили і зараз вони страждають.

Порошенко підкреслив, що світова спільнота визнала ЛНР/ДНР терористичними організаціями, які триматися "на багнетах російської зброї".

За словами президента України, як тільки Росія забере свої війська з Донбасу, Україна домовиться з європейськими та американськими партнерами відносного того, щоб були виділені ресурси на відновлення зруйнованої війною і пограбованої агресором інфраструктури.

Крім того, Порошенко ще раз запросив Атамбаєва з візитом в Україну.

Я тепер розумію, чому так звані «пранкери» так довго чекали. Вони монтували розмову і ще довше її затверджували у своїх ...

Опубліковано Святославом Цеголком 17 листопад 2016 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Порошенка звинуватили співробітників МЗС Киргизії у роботі на спецслужби РФ.