ua en ru

Порошенко офіційно вивів Широкине і Бердянське з "сірої зони" на Донбасі

Порошенко офіційно вивів Широкине і Бердянське з "сірої зони" на Донбасі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент підписав указ про створення військово-цивільної адміністрації в цих селах

Президент України Петро Порошенко офіційно затвердив виведення сіл Широкине і Бердянське з "сірої зони" (зони демілітаризації) на Донбасі. Відповідний указ він підписав 3 листопада 2017 року, повідомляє прес-служба глави держави.

Зокрема в указі йдеться про утворення військово-цивільної адміністрації в селах Широкине і Бердянське Волноваського району Донецької області. Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Зазначено, що село Широкине 6 липня 2015 року ввійшло в 30-км демілітаризовану зону за рішенням учасників переговорів Контактної групи щодо врегулювання конфлікту на сході України. Тоді учасники "мінських угод" домовилися про виведення з Широкиного українських військових і підтримуваних Росією бойовиків ДНР і ЛНР на відстань 15 км від населеного пункту.

Також у селі за підсумками переговорів повинні були встановити спостережний пункт ОБСЄ. В кінці липня місія ОБСЄ покинула населений пункт через поранення спостерігачів.

Нагадаємо, раніше голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що терористів у зоні проведення АТО гине втричі більше, ніж українських військових.