ua en ru

Порошенко схвалив посилення соцзахисту поліцейських, які втратили працездатність

Порошенко схвалив посилення соцзахисту поліцейських, які втратили працездатність Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент підписав відповідний проект закону

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №6382 "Про внесення змін до статті 97 Закону України "Про Національну поліцію" щодо виплати одноразової грошової допомоги поліцейському. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Положення чинної частини першої статті 97 Закону України "Про Національну поліцію" по виплаті одноразової допомоги поширюються на поліцейських, яким встановлено інвалідність, що настала внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), отриманого під час виконання ним службових обов'язків, пов'язаних з виконанням повноважень і основних завдань поліції , або внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням ним служби в поліції.

Даним законом вирішується питання про соціальний захист колишніх працівників міліції, які перейшли на службу в поліцію (нині поліцейські), а саме про виплату одноразової допомоги в разі встановлення інвалідності, що настала внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва), заподіяного під час виконання ними службових обов'язків, пов'язаних із здійсненням повноважень і основних завдань, визначених законом "Про міліцію", або внаслідок захворювання, пов'язаного з проходженням ними служби в органах внутрішніх справ.

Така допомога виплачується Національною поліцією. У той же час, законом не передбачається розширення кола осіб, які мають право на отримання одноразової допомоги або збільшення її розміру.

За екс-працівниками міліції, які не перейшли на службу в поліцію, зберігається право на отримання одноразової грошової допомоги, передбаченої законом "Про міліцію" та здійснюється в порядку, що діяв до набрання чинності закону "Про Національну поліцію".

Документом передбачено, що Кабінет міністрів України в місячний строк з дня опублікування проекту повинен привести свої нормативно-правові акти, а також акти міністерств та інших центральних органів виконавчої влади у відповідність із цим законом.

Нагадаємо, в червні ВР підтримала за основу та в цілому законопроект №6382 "Про внесення змін до статті 97 Закону України "Про Національну поліцію" щодо виплати одноразової грошової допомоги поліцейському. За документ проголосували 235 парламентарів.