ua en ru

Порошенко схвалив врегулювання використання держмайна на окупованому Донбасі

Порошенко схвалив врегулювання використання держмайна на окупованому Донбасі Фото: Петро Порошенко

Про це свідчить інформація на сторінці закону на сайті ВР

Президент України Петро Порошенко підписав законопроект №5265 "Про внесення змін до закону "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції" (щодо вдосконалення регулювання відносин щодо використання державного та комунального майна на тимчасово окупованій території України). Про це свідчить інформація на сторінці закону на сайті Верховної Ради України.

Останній етап проходження документа - повернуто з підписом від президента.

Так, метою закону є законодавче врегулювання прогалин у чинному законодавстві, які створюють різні умови для суб'єктів підприємницької діяльності в питаннях користування державним та комунальним майном.

Для вирішення даної проблеми вносяться зміни, якими за аналогією з орендою державного та комунального майна буде тимчасово відмінено концесійний платіж за право створення (будівництво) та (або) управління (експлуатацію) державним та комунальним майном, розташованим у тимчасово окупованих населених пунктах і на території в лінії зіткнення.

Таким чином, передбачається збалансувати коло прав та обов'язків сторін концесійного договору з урахуванням введених тимчасових заходів на період проведення АТО, що сприятиме вивільненню коштів, необхідних на проведення позапланових аварійних ремонтних робіт будівель, обладнання та іншого устаткування (об'єктів концесії), які створюються у зв'язку з проведенням антитерористичної операції.

Нагадаємо, відповідний законопроект Рада схвалила в кінці березня.