ua en ru

Порошенко схвалив врегулювання фінансування оплати послуг патронатних вихователів

Порошенко схвалив врегулювання фінансування оплати послуг патронатних вихователів Фото: Петро Порошенко

Президент підписав відповідний законопроект

Президент України Петро Порошенко підписав закон від 20 грудня 2016 року №1794-VІІІ "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України", яким врегульовується фінансування оплати послуг патронатних вихователів. Про це повідомляє прес-служба голови держави.

Так, документом планується врегулювати фінансування оплати послуг патронатних вихователів і виплати соціальної допомоги на утримання дитини у сім'ї патронатного вихователя.

У пояснювальній записці наголошується, що в січні було введено поняття патронату над дитиною та передбачено проведення експерименту з такого патронату з 1 січня 2016 року по 31 грудня 2018 року.

Сімейним кодексом встановлено, що оплата послуг патронатного вихователя та виплата соціальної допомоги на утримання дитини у сім'ї патронатного вихователя здійснюється за рахунок коштів місцевих бюджетів. Однак на час проведення експерименту визначається, що зазначені послуги буде оплачувати Міністерство соціальної політики за рахунок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам.

В подальшому фінансування цих виплат буде здійснюватися за рахунок власних коштів місцевих бюджетів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламент закріпив за патронатними вихователями право на пенсійне страхування.