ua en ru

Порошенко схвалив спрощення ліцензування для малих виноробів

Порошенко схвалив спрощення ліцензування для малих виноробів Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент підписав відповідний законопроект

Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва теруарних вин та натуральних медових напоїв". Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради України.

Так, статус документу на сайті парламенту – "повернуто з підписом від президента".

Раніше автори законопроекту наголошували, що складна процедура отримання ліцензії на виробництво в Україні унеможливлює створення унікальних терруарних виноградних (вин місцевості) та легалізацію малих виробників виноробної продукції у сільській місцевості, а також не дозволяє відродити легальне дрібне виробництво виноробної продукції з власних виноматеріалів.

Даним законом передбачається спрощена процедуру ліцензування виробництва для малих виробництв виноробної продукції на основі декларативного принципу.

"Після прийняття цієї законодавчої ініціативи винороби, які виготовляють вино із власного винограду, зможуть отримати ліцензію на виробництво без проходження атестації, але за умови відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства для малих виробництв виноробної продукції", - зазначалося у пояснювальній записці.

Нагадаємо, раніше Порошенко підписав закон "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації".