ua en ru

Порошенко схвалив термін оренди для меліорованих сільгоспземель від 10 років

Порошенко схвалив термін оренди для меліорованих сільгоспземель від 10 років Фото: Петро Порошенко

Закон покликаний забезпечити належний рівень захисту і збереження меліоративних систем

Президент України Петро Порошенко схвалив проект закону №2920 про встановлення терміну не менше 10 років для оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення, які є ділянками меліорованих земель, на яких проводиться гідротехнічна меліорація. Про це свідчить інформація на сторінці закону на сайті Верховної Ради.

Останній етап проходження документа - повернуто з підписом від президента.

Так, законом передбачається визначити на рівні законів України обов'язок орендарів сприяти належній експлуатації відповідних меліоративних систем та об'єктів інженерної інфраструктури таких систем на даних ділянках.

Таким чином, планується забезпечити обґрунтований довгостроковий характер оренди земель сільгосппризначення, які є ділянками меліорованих земель, на яких проводиться гідротехнічна меліорація, що зумовить активізацію залучення інвестицій в сільськогосподарське виробництво на даних ділянках.

Також передбачається забезпечити належний рівень захисту і збереження меліоративних систем, які в значній мірі знаходяться в державній і комунальній власності.

Нагадаємо, в березні Кабінет міністрів України пропонував Раді ввести відповідальність за недбале користування меліоративними системами і зрошуваними землями.