ua en ru

Порошенко схвалив створення ряду ВГА на Донбасі

Порошенко схвалив створення ряду ВГА на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Президент відреагував на прохання Жебрівського і Туки

Президент України Петро Порошенко підписав указ №472/2015 про створення кількох районних військово-цивільних адміністрацій (ВГА) в Донецькій і Луганській областях. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Указом Президента України "Про створення військово-цивільних адміністрацій" утворені районні військово-цивільні адміністрації (ВГА) по лінії розмежування в Донецькій області: Артемівська, Володарська, Костянтинівська, Тельмановская, Ясинуватська. Також, згідно з Указом, утворено кілька ВГА в Луганській області, а саме у містах Рубіжне, Лисичанськ, Новодружеське, Привілля", - йдеться в повідомленні.

Документ був підготовлений з урахуванням звернень голів Донецької і Луганської ОДА.

Указ вступає в силу з моменту його опублікування.

Нагадаємо, вчора глава Донецької обласної адміністрації Павло Жебрівський запропонував створити ВГА в Артемівському, Великоновосілківському, Володарському, Добропільському, Костянтинівському, Красноармійському, Олександрівському, Слов'янському, Тельманівському, Ясинуватському районах.

Пізніше з подібною ініціативою виступив і голова Луганської ОВГА, він запропонував створити районні ВГА: Беловодскую, Белокуракинскую, Кремінську Марковскую, Міловську, Новопсковскую, Сватовскую, Старобельскую, Троїцьку та міські: Рубежанскую і Лисичанську.