ua en ru

Порошенко схвалив шефську допомогу військовим органами місцевого самоврядування

Порошенко схвалив шефську допомогу військовим органами місцевого самоврядування Фото: президент України Петро Порошенко

У рамках шефства місцеві держадміністрації будуть надавати допомогу у забезпеченні військових частин

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про шефську допомогу військовим частинам Збройних сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України", передає прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, документом затверджується перелік з'єднань і військових частин ЗСУ, Нацгвардії та Держприкордонслужби, над якими здійснюється шефство місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування.

Повідомляється, що у рамках шефства місцеві держадміністрації будуть надавати допомогу у забезпеченні військових частин продовольством, паливно-мастильними матеріалами, матеріально-технічними засобами, у розв'язанні соціально-побутових проблем, задоволенні культурних і духовних потреб військовослужбовців, військово-патріотичного виховання молоді та її підготовки до виконання військового обов'язку, для чого, зокрема, буде утворено відповідні координаційні ради.

"Кожна область, ті міста, де розташовані наші славні частини, мають пишатися цим. І якщо у нас є 25-та бригада - це слава Дніпропетровську. Якщо у нас є 95-та бригада - це слава Житомиру. Якщо у нас є 79-та бригада - це слава Миколаєву. Якщо є 80-та бригада - це слава Львову. Якщо у нас є 3-й полк спецназу - це слава Кіровограду. І так далі. Це - найкраща форма патріотичного виховання молоді. Я буду пишатися, коли молодь у нас буде носити символіку бригад, коли вони будуть мріяти потрапити туди і побачити як живуть і підвищують бойову підготовку славні українські герої", - повідомив Порошенко на першому в цьому році засіданні Ради регіонального розвитку.

Нагадаємо, раніше Кабмін дозволив Міноборони здійснювати забезпечення пально-мастильними матеріалами та продуктами харчування інших суб'єктів, які безпосередньо здійснюють боротьбу з тероризмом в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі.