ua en ru

Порошенко схвалив ратифікацію угоди з Аргентиною про боротьбу з митними порушеннями

Порошенко схвалив ратифікацію угоди з Аргентиною про боротьбу з митними порушеннями Фото: Порошенко схвалив ратифікацію угоди з Аргентиною про боротьбу з митними порушеннями

Угода створює договірно-правову основу для організації співпраці між Україною і Аргентиною в митній сфері

Президент України Петро Порошенко схвалив ратифікацію угоди з Аргентиною про взаємну адміністративну допомогу щодо попередження, розслідування та припинення митних правопорушень. Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради України на сторінці відповідного законопроекту №0094.

Останній етап проходження документу – повернуто з підписом від президента.

Так, згідно зі статтею 15 угоди, вона вступає в силу з дати останнього письмового повідомлення сторін про виконання ними внутрішньодержавних процедур, необхідних для набуття документом чинності.

Проект закону розроблено з метою виконання внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання угодою чинності.


Відзначимо, що угода створює договірно-правову основу для організації співпраці між Україною і Аргентинською Республікою в митній сфері, визначає головних виконавців угоди, обсяги взаємної допомоги, передбачає виключення із зобов'язань з надання допомоги.

Імплементація положень угоди сприятиме, зокрема, спрощення порядку обміну інформацією, необхідної для попередження, розслідування та припинення митних правопорушень, а також розвитку міжнародного митного співробітництва між Україною та Аргентиною.

Нагадаємо, у середині березня ВРУ ратифікувала угоду з Аргентиною про взаємну адміністративну допомогу щодо попередження, розслідування та припинення митних правопорушень. Відповідний законопроект №0094 підтримали 250 нардепів.