ua en ru

Порошенко схвалив ратифікацію конвенції Міжнародної організації праці про норми соцзабезпечення

Порошенко схвалив ратифікацію конвенції Міжнародної організації праці про норми соцзабезпечення Фото: Петро Порошенко

Участь України в конвенції не передбачає здійснення внесків і будь-яких інших регулярних платежів

Президент України Петро Порошенко схвалив ратифікацію Конвенції Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення. Про це свідчить інформація на сайті Верховної Ради України.

Останній етап проходження відповідного законопроекту №0091 - повернуто з підписом від президента.

Так, проектом акта передбачається надання ВРУ згоди на обов'язковість для України Конвенції Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення № 102 у формі закону про ратифікацію з такою заявою: "Відповідно до пункту" b "статті 2 Конвенції Україна бере на себе зобов'язання за такими розділах документа: розділ II "Медичне обслуговування"; розділ III "Допомога по хворобі"; розділ IV "Допомога по безробіттю"; розділ V "Посібник по старості"; розділ VI "Допомога в разі трудового каліцтва або професійного захворювання"; розділ VІІ " сімейна допомога "; розділ VІІІ" Допомога по вагітності та пологах"; розділ ІХ "Допомога по інвалідності"; розділ Х "Допомога у зв'язку з втратою годувальника".


Відзначається, що реалізація проекту акта не потребує додаткових витрат з державного бюджету України. Участь України в конвенції не передбачає здійснення внесків і будь-яких інших регулярних платежів.

"Реалізацією акта передбачається вступ в силу для України Конвенції Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення № 102, що сприятиме приведенню українського законодавства у сфері соціального забезпечення у відповідність до міжнародних стандартів, зокрема стандартів Міжнародної організації праці. Крім того, вступ в силу зазначеної Конвенції сприятиме створенню передумов для приєднання України до Європейського кодексу соціального забезпечення в цілому ", - йдеться в пояснювальній записці.

Нагадаємо, Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію Міжнародної організації праці про мінімальні норми соціального забезпечення. За відповідний законопроект №0091 проголосували 253 нардепа.