ua en ru

Порошенко схвалив виключення криптографічного захисту інформації зі складу режимно-секретного органу

Порошенко схвалив виключення криптографічного захисту інформації зі складу режимно-секретного органу Фото: Петро Порошенко

Порошенко підписав закон України № 374-VIII

Президент України Петро Порошенко підписав закон України № 374-VIII "Провнесення змін до статті 21 закону України "Про державну таємницю". Про це повідомляється на офіційному сайті Верховної Ради України.

"Повернуто з підписом Президента", - йдеться в статусі проходження документа.

Як наголошується в пояснювальній записці, введення підрозділів криптографічного захисту інформації в склад режимно-секретного органу призведе до того, що фактично на режимно-секретні органи будуть додатково покладені не визначені законодавством про охорону державної таємниці функції і безпідставно значно розширено коло осіб, які мають доступ до державних шифрів.

У зв'язку з цим, закон коригує цю норму щодо уточнення складу режимно-секретних органів і повертає до колишньої редакції частину третю статті 21 закону України "Про державну таємницю".

На думку авторів документа, це забезпечить належну реалізацію заходів криптографічного та технічного захисту секретної інформації в державних органах влади, на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності відповідно до чинного законодавства.

Нагадаємо, 12 травня 2015 р. народні депутати підтримали цей закон в першому читанні і в цілому. За відповідний №2285 проголосував 241 нардеп при 226 мінімально необхідних.