ua en ru

Порошенко обговорив із заступником генсека ООН відновлення Донбасу

Порошенко обговорив із заступником генсека ООН відновлення Донбасу Фото: Петр Порошенко

В Україні буде засновано новий офіс ЮНОПС для координації проектів і програм ООН

Президент Петро Порошенко обговорив із заступником генерального секретаря ООН, виконавчого директора Управління ООН із обслуговування проектів (ЮНОПС) Грете Фаремо питання соціально-економічного та гуманітарного відновлення Донбасу. Це відбулося під час їхньої зустрічі в Києві 15 травня, повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що під час зустрічі обговорювались перспективи розширення допомоги з боку організацій системи ООН у питанні надання допомоги на швидке відновлення об’єктів життєво-необхідної інфраструктури на Донбасі та забезпечення розвитку постраждалих від російської агресії районів Донецької та Луганської областей. Окрему увагу було приділено нагальним гуманітарним потребам внутрішньо переміщених осіб в Україні, йдеться в повідомленні.


"Порошенко наголосив на важливості отримання доступу України до інноваційних джерел фінансування - через взаємодію з інституційними донорами, благодійними організаціями, міжнародними бізнес асоціаціями - для здійснення соціально-економічних, екологічних та гуманітарних проектів на Донбасі. Йшлося, зокрема, про спеціальні проекти щодо розмінування території, програми створення нових робочих місць для жителів Донбасу та розвитку освітніх можливостей для дітей, які б включали відновлення та модернізацію навчальних закладів", - зауважили в АП.

Крім того, повідомляється, що на пропозицію Порошенка було досягнуто домовленості про опрацювання питання заснування нового офісу ЮНОПС, який би забезпечив координацію проектів та програм, що реалізуються ООН на території України, а також мобілізацію та раціональне використання міжнародної фінансової допомоги.

Нагадаємо, раніше президент Порошенко назвав відновлення Донбасу першочерговим пріоритетом для України.