ua en ru

Порошенко обговорив з Юнкером питання Антикорупційного суду

Порошенко обговорив з Юнкером питання Антикорупційного суду Фото: Порошенко поговорив з Юнкером (prezident.gov.ua)

Глава держави домовився продовжити діалог e Давосі

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як повідомляється, співрозмовники обговорили прогрес України у впровадженні реформ, а також питання створення у країні Антикорупційного суду.

Порошенко підкреслив, що Антикорупційний суд повинен бути створений згідно з Конституцією України та у відповідності з рекомендаціями Венеціанської комісії.

Співрозмовники домовилися про продовження діалогу в Давосі під час Всесвітнього економічного форуму.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України відмовилася внести до порядку денного парламенту запропонований президентом закон про Антикорупційний суд.

У БПП наполягають на включенні проекту Порошенко про антикорупційне суді в порядку Ради. У той же час на цьому тижні Міжнародний валютний фонд заявив, що виступає категорично проти його прийняття. Зокрема, претензії МВФ пов'язані з питанням добору суддів і в фонді вимагають, щоб представникам міжнародних донорів України в антикорупційних питаннях надали право блокувати призначення недоброчесних суддів.