ua en ru

Порошенко обговорив з сенаторами США ескалацію ситуації на Донбасі

Порошенко обговорив з сенаторами США ескалацію ситуації на Донбасі Фото: Петро Порошенко і Джон Маккейн

Президент подякував сенаторів за підтримку України

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з делегацією сенаторів США на чолі з Джоном Маккейном, в ході якої поінформував гостей про останній ситуації на Донбасі, зазначивши ескалацію і недотримання Росією і бойовиками мінських домовленостей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Глава держави наголосив, що Україні вдалося побудувати сильну армію з міцним духом. "Але ми боремося зі зброєю XX століття проти зброї XXI століття, оскільки Росія постачає на Донбас сучасне озброєння, використовуючи Україну як тестовий полігон для випробування новітніх зразків", - зазначив Порошенко.

Президент подякував за сильну позицію США і підтримку України у складні часи, зокрема, відзначив важливість спільних українсько-американських навчань.

Глава держави також привітав прийнятий Сенатом США законопроект щодо американського оборонного бюджету. "Це не тільки фінансова, економічна допомога, але і підтримка нашої безпеки", - підкреслив Порошенко.

У свою чергу сенатор Маккейн повідомив, що відвідує Україну, щоб засвідчити підтримку її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності.

Він повідомив, що вже зустрівся з групою волонтерів. "Українці готові, борються і будуть боротися за свободу. Приємно бачити таку організацію людей. Я був дуже вражений", - сказав сенатор.

У зустрічі також взяли участь сенатори Джон Баррассо і Тому Коттон. З української сторони були присутні секретар РНБО Олександр Турчинов, міністр закордонних справ Павло Клімкін, заступники глави АПУ Валерій Чалий і Андрій Таранов.

Як повідомлялося раніше, Конгрес США наполягає на поставках наступальної зброї Україні.