ua en ru

Порошенко обговорив з прем'єром Австралії створення трибуналу по MH17

Порошенко обговорив з прем'єром Австралії створення трибуналу по MH17 Фото: Петро Порошенко і Тоні Ебботт

Співрозмовники домовилися тісно координувати дану ініціативу

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Австралії Тоні Эбботтом, в ході якого було обговорено питання створення міжнародного трибуналу для покарання винних у збиванні малайзійського "Боїнга" на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави.

"Президент України і прем'єр-міністр Австралії детально обговорили питання реалізації спільної ініціативи Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України щодо заснування міжнародного трибуналу з метою притягнення до відповідальності винних у злочинах, пов'язаних зі збиванням літака. Співрозмовники домовилися тісно координувати цю важливу ініціативу, в тому числі на рівні глав зовнішньополітичних відомств", - сказано в повідомленні.

Лідери України та Австралії відзначили, що, вирішуючи питання про створення міжнародного кримінального трибуналу, "міжнародне співтовариство повинно продемонструвати готовність надавати адекватну відповідь викликам безпеки цивільної авіації та міжнародному миру і стабільності в цілому".

Співрозмовники також обмінялися думками щодо деескалації ситуації на Донбасі та обговорили питання подальшої допомоги Україні з боку Австралії.

Зазначимо, сьогодні МЗС Малайзії виступило з вимогою до Радбезу ООН "прийняти чіткі і рішучі кроки проти винних у збиванні літака рейсу МН17 і послати чіткий сигнал".