ua en ru

Порошенко обговорив з міністром оборони Канади військово-технічне співробітництво

Порошенко обговорив з міністром оборони Канади військово-технічне співробітництво Фото: Петро Порошенко і Джейсон Кенні

Президент подякував Канаду за всебічну підтримку України

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром оборони Канади Джейсоном Кенні, в ході якої обговорили питання розширення військово-технічного співробітництва між двома країнами. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Як повідомляється, Президент подякував Канаду за всебічну підтримку України, особливо за заходи щодо посилення її обороноздатності. З початком російської військової агресії проти України Канада однією з перших країн надала ВСУ допомогу, у тому числі зимову уніформу, аптечки, захисні шоломи і жилети, намети і спальні мішки, та інше.

Сторони також обговорили перспективи участі україни у міжнародних багатонаціональних військових навчаннях, які заплановані військовими відомствами України і Канади в поточному році. Президент високо оцінив можливість залучення канадських інструкторів для проведення навчань українських військових полігонах, а також обміну досвідом щодо сучасних проявів "гібридної війни". Це, на переконання Порошенка, дозволить ознайомитися з рівнем викликів і загроз, агресія проти України несе загрозу для всього світу.

Глава держави поінформував міністра про ситуацію на Донбасі і зазначив неухильне дотримання Україною мінських домовленостей.

Сторони також обговорили важливість спрощення візового режиму між Україною та Канадою, враховуючи близькість історичних, культурних і національних зв'язків народів обох країн.

Нагадаємо, інструктори з Канади приїдуть в Україну в серпні.