ua en ru

Порошенко обговорив із главою Єврокомісії макрофінансову допомогу Україні

Порошенко обговорив із главою Єврокомісії макрофінансову допомогу Україні Фото: зустріч Петра Порошенка і Жан-Клода Юнкера (АПУ)

Президент України провів зустріч із Жан-Клодом Юнкером у Мюнхені

У рамках участі у Мюнхенській безпековій конференції президент України Петро Порошенко провів зустріч із главою Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером, під час якої обговорювалося питання макрофінансової допомоги Україні. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Співрозмовники обговорили перспективи виділення Євросоюзом Четвертої програми макрофінансової допомоги Україні, а також шляхи реалізації ініціативи "Східне партнерство+", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, президент Єврокомісії запевнив, що ЄС готовий посилити всебічну підтримку України у 2018 році на шляху системних реформ та імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом.

Зазначено, що співрозмовники також обговорили хід реформ в Україні. До того ж, лідери домовились розпочати підготовку до наступного 20-го саміту Україна-ЄС.

"Також було висловлено занепокоєння впровадженням проекту "Північний потік-2", який президент України назвав політичним", - резюмували у відомстві.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко провів зустріч із міністром оборони США Джеймсом Меттісом у рамках участі в Мюнхенській конференції з питань безпеки, під час якої обговорювалася ситуація на Донбасі, введення миротворців та санкції проти Росії.