ua en ru

Порошенко обіцяв все-таки продати фабрику Roshen в Липецьку

Порошенко обіцяв все-таки продати фабрику Roshen в Липецьку Фото: Петро Порошенко

Порошенко заявив, що хоче продати липецьку фабрику, але не може бігати по світу шукати покупців

Президент України Петро Порошенко обіцяв, що Липецька фабрика Roshen все-таки буде продана. Про це заявив Президент України Петро Порошенко сьогодні на прес-конференції з нагоди щорічного Послання до Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо Липецька (Липецької фабрики Roshen, - ред.), я б дуже хотів його продати. Але Липецьк заарештований російською владою. Він буде проданий. Хоча це не є вимогою закону. Це моя політична позиція. Я не маю зобов'язань це зробити. Це моя перша ініціатива в Україні. Я буду робити все можливе для того, щоб це зробити. Але я не буду замість того, щоб займатися своїми президентськими обов'язками бігати по світу і шукати покупців",- заявив Порошенко.

Він зазначив, що зараз три потенційних покупця проводять перевірку фінансового стану фабрики Roshen.

Крім того, він збирається передати права на управління акціями інвестиційному банку "Ротшильд".

"Для того, щоб припинити інсинуації я найближчим часом, у нас вже готовий і повністю узгоджено угоду передачі в траст "Родшильду", компанії з бездоганною репутацією свого пакету акцій в Roshen. Для того, щоб прізвище Порошенка серед власників не значилася",- заявив Президент.

Нагадаємо, в ході передвиборної президентської кампанії Порошенко пообіцяв продати свій бізнес.

Під час виступу Президента України Петра Порошенка у Верховній Раді з щорічним посланням позафракційні народні депутати Володимир Парасюк і Андрій Денисенко намагалися повісити на балконі плакат з написом: "Коли Порошенко продасть фабрику в Липецьку?"