ua en ru

Порошенко пообіцяв підписати закон про заочному кримінальному провадженні проти оголошених у міжнародний розшук осіб

Порошенко пообіцяв підписати закон про заочному кримінальному провадженні проти оголошених у міжнародний розшук осіб Джерело фото:twitter.com

Президент України Петро Порошенко має намір підписати сьогодні, 16 січня, прийнятий Верховною Радою Закон "Про внесення змін у деякі законодавчі акти щодо невідворотності покарання осіб, які переховуються на тимчасово окупованій території України або в районі проведення АТО". Про це він заявив під час зустрічі з лідерами парламентських фракцій, передає прес-служба глави держави.

"Ми не можемо чекати ні години. Наші правоохоронні органи будуть озброєні можливістю негайно передавати до суду справи, які вони напрацювали за цей час", - сказав Порошенко.

За його словами, тільки в Криму ховається майже 100 суддів, які виносили неправосудні рішення проти активістів Евромайдана.

Він також звернувся до нардепів з проханням знайти компроміс з питання про межі застосування режиму спеціальної конфіскації. "Режим спеціальної конфіскації не повинен бути всеохоплюючий, але прийняття рішення, яке дозволить сьогодні повернути награбоване Україні, - це питання принципове", - підкреслив Президент.

Нагадаємо, 12 січня Інтерпол оголосив у розшук екс-президента України Віктора Януковича, екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова і ряд інших екс-чиновників.