ua en ru

Порошенко обіцяє зробити все для звільнення Сущенка та інших політв'язнів

Порошенко обіцяє зробити все для звільнення Сущенка та інших політв'язнів Фото: Роман Сущенко (webscreenshot youtube.com/ТСН)

Сьогодні в Росії продовжиться суд над Романом Сущенком

Президент України Петро Порошенко обіцяє зробити все для звільнення українського журналіста Романа Сущенко та інших політв'язнів, які утримуються в Росії. Про це Порошенко повідомив у Twitter.

"Сьогодні в РФ продовжується судилище над українським журналістом Романом Сущенком. Він, як і більше 60 інших українців, - політичний заручник кремлівського режиму. Разом з нашими партнерами ми і далі будемо робити все, щоб повернути Романа та всіх українських політв'язнів додому", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, в минулому місяці Сущенку змінили умови тримання під вартою. Зокрема, його перевели до одиночної камери. Українська сторона розцінює як психологічний тиск.

Сущенка затримали співробітники Федеральної служби безпеки Росії в жовтні 2016 року в Москві. За версією ФСБ, він є кадровим співробітником української військової розвідки. Щодо Сущенка відкрито кримінальну справу за статтею "шпигунство". Українець будь-які звинувачення заперечує.