ua en ru

Порошенко і Обама обговорили наступ на сили АТО під Марьинкой

Порошенко і Обама обговорили наступ на сили АТО під Марьинкой Фото: Петро Порошенко та Барак Обама

Порошенко і Обама також узгодили позиції напередодні зустрічі лідерів G7

Президент України Петро Порошенко і Президент США Барак Обама в ході телефонної розмови обговорили наступ бойовиків на позиції українських військових під Марьинкой Донецької області. про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Президенти України і США обговорили останнім розвиток ситуації на Донбасі, зокрема після наступу на українські сили під Марьинкой, що є грубим порушенням мінських домовленостей. Президент Порошенко і Президент Обама констатували, що повне виконання мінських домовленостей є запорукою мирного врегулювання на Донбасі", - йдеться в повідомленні.

Лідери України і США також узгодили позиції напередодні зустрічі лідерів G7, яка відбудеться 7 червня в Німеччині, зокрема в питанні продовження тиску на Росію, в тому числі за допомогою санкцій.

При цьому Обама запевнив у повній підтримці суверенітету і територіальної цілісності України. Він також зазначив лідерство Порошенко у втіленні реформ і досягнення вагомих результатів на цьому шляху.

"Президент Порошенко подякував за значну допомогу у зміцненні обороноздатності України, зокрема через проведення спільних навчань, та закликав до подальшої співпраці", - зазначили в прес-службі.

Нагадаємо, Президент США Барак Обама виступить за збереження санкції проти Росії на саміті "Великої сімки" (G7), який відбудеться в Баварії.