ua en ru

Порошенко у Нью-Йорку провів зустріч із президентом Польщі

Порошенко у Нью-Йорку провів зустріч із президентом Польщі Фото: Петро Порошенко і Анджей Дуда (flickr.com/kancelariaprezydentarp)

Порошенко закликав Дуду підтримати реформи в Україні

Президент Польщі Анджей Дуда напередодні дебатів на 73-й сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку провів зустріч з українським лідером Петром Порошенком. Про це повідомив глава канцелярії польського президента Кшиштоф Щерський, передає RMF.FM.

За словами Щерського, на зустрічі Порошенко поінформував про нинішню ситуацію в Україні. Крім того, він закликав Дуду підтримати процес реформ в Україні, а також висловив подяку за позицію польської сторони по "Північному потоку-2" і слова про необхідність миру в Україні та відновлення суверенітету на переговорах з Дональдом Трампом минулого тижня.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Порошенко прибув до США для участі в Генасамблеї ООН. Зазначимо, український лідер виступить з промовою в ході загальних дебатів, візьме участь у саміті миротворчості ООН і проведе низку двосторонніх зустрічей.

Минулого тижня Порошенко заявив, що на Генасамблеї ООН підніме тему миротворців на Донбасі. За його словами, головним індикатором врегулювання ситуації на сході країни стане розгортання миротворчої місії під егідою ООН.