ua en ru

Порошенко: ніякого закону про спец статус Донбасу не існує

Президент України Петро Порошенко заявляє, що ніякого закону про спецстатус Донбасу не існує.

Президент України Петро Порошенко заявляє, що ніякого закону про спецстатус Донбасу не існує. Про це Порошенко заявив на прес-конференції "Стратегія-2020" в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я вам зараз скажу сенсаційну новину: ніякого закону про спецстатусе Донбасу не існує", - заявив Порошенко.

"Є закон про особливий режим місцевого самоврядування. Жодні центральні функції Україна не делегує. Питання територіальної цілісності, незалежності ніхто не може виставити на торги. Частиною реформи є децентралізація. Жодного призначення прокурорів не буде. Прокурори будуть призначатися з Києва, але узгоджуватися з місцевими радами. Саме досвід Осетії, Придністров'я та Абхазії, які стали міжнародними ізгоями, переконує мене, що ми збережемо цілісність і суверенітет нашої держави", - додав він.

Нагадаємо, 25 вересня 2014 р. голова Верховної Ради України Олександр Турчинов підписав закон про очищення влади (закон про люстрацію) і передав його на підпис Президенту. Закон передбачає відсторонення від керівних посад близько 1 млн чиновников.Порошенко: ніякого закону про спецстатусе Донбасу не існує