ua en ru

Порошенко і Нетаньяху домовилися про взаємну підтримку в міжнародних організаціях

Порошенко і Нетаньяху домовилися про взаємну підтримку в міжнародних організаціях Фото: Петро Порошенко і Біньямін Нетаньяху

Сторони погодили візит Володимира Гройсмана у Ізраїль

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу провели телефонну розмову, в ході якої домовилися про взаємну підтримку в міжнародних організаціях. Про це повідомляє прес-служба президента України.

"Досягнуто домовленості про взаємної підтримки у рамках міжнародних організацій на основі спільних інтересів, а також з урахуванням членства України в Раді Безпеки ООН", - йдеться в повідомленні.

Крім того, глави держав повідомили про необхідність активізації економічного співробітництва між Україною і Ізраїлем і погодилися вжити заходів для завершення процесу укладення двосторонньої Угоди про вільну торгівлю.

Також, в рамках зміцнення дружби і партнерства між країнами, був узгоджений візит прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана у Ізраїль.

Нагадаємо, раніше Рада безпеки ООН вимагає від Ізраїлю припинити будову поселення на спортных палестинських територіях, Ізраїль назвав це голосування ганебним. Україна підтримала резюцию, з-за чого Ізраїль отмеил візит Володимира Гройсмана у країну.