ua en ru

Порошенко незадоволений виконанням завдань для отримання безвізового режиму з ЄС

Порошенко незадоволений виконанням завдань для отримання безвізового режиму з ЄС Фото: Петро Порошенко

Президент обіцяє знайти фахівців, які вирішать ці технічні питання

Президент України Петро Порошенко незадоволений тим, як виконуються технічні завдання для отримання Україною безвізового режиму з Європейським союзом. Про це Порошенко заявив сьогодні на прес-конференції з нагоди щорічного Послання до Верховної Ради України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щодо безвізового режиму. Я незадоволений тим, як виконуються технічні завдання. З цього приводу я провів нараду, поставив чіткі терміни, у тому числі виніс це питання на Національну раду реформ. 10 числа відбудеться це одна зустріч за участю всіх міністрів. Технічні питання ми вирішимо, чого б це мені не вартувало", - заявив Порошенко.

За його словами, перешкоджає вирішенню цього питання корупція.

"Нам кажуть, що у нас абсолютно не можливо звести бази даних прикордонників та Служби фіто санітарного контролю, Митної служби, Ветеринарної служби. Чому? В Грузії розмитнення проходить 15 хвилин. А у нас 3 доби, бо мають обійти та зібрати від кожного по папірцю. Цього не буде і до вересня місяця ми знайдемо фахівців, які зможуть сумістити ці бази даних... і прикордонник на комп'ютері буде бачити, що є у цій машині, як вона сертифікована. Це буде відбуватися із серйозними змінами у Міграційній службі", - підкресли Президент.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко доручив завершити роботу щодо безвізового режиму з ЄС до кінця серпня.