ua en ru

Порошенко назвав зарплату військових на першій лінії в зоні АТО

Порошенко назвав зарплату військових на першій лінії в зоні АТО Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

На першій лінії військові отримують доплату в 10 тис. гривень

Президент України Петро Порошенко назвав зарплату військових на першій лінії в зоні антитерористичної операції (АТО). Про це повідомляє прес-служба глави України за результатами засідання Ради національної безпеки і оборони.

"У нас на першій лінії немає нікого, хто би отримував менше 17 тис. гривень, - заявив Порошенко, зазначивши, що на сьогоднішній день на першій лінії український військовослужбовець отримує додаткову доплату 10 тис. гривень.

Президент також заявив про впевненість у тому, що в даний момент в пріоритеті фінансування цільової програми реформування оборонно-промислового комплексу.

"Впевнений в тому, що зараз, коли ми починаємо програму збройно-технічного осучаснення армії, коли ми його виводити на рівень 21-го століття, ми повинні забезпечити цільове фінансування Державної цільової програми реформування та розвитку оборонно-промислового комплексу і знайти ресурси", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента, що Україна здатна стримувати армію в п'ять разів більше її власної.