ua en ru

Порошенко назвав Україну головним єврооптимістом Європи

Порошенко назвав Україну головним єврооптимістом Європи Фото: Петро Порошенко назвав Україну головним єврооптимістом

За словами Порошенка, Європа повинна вчитися в України, як реформувати країну

Соціологічні опитування свідчать про те, що Україна є найбільшим єврооптимістом в Європі. Про це сьогодні під час урочистих заходів з нагоди Дня гідності і свободи заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Отримуючи соціологічні опитування, сьогодні можемо сказати: Україна є найбільш єврооптимістичною країною в Європі. Коли в окремих країнах Євросоюзу панує євроскептицизм, нехай вони у нас навчаються, як любити Європу, як боротися за європейські цінності і як реформувати країну", - заявив Порошенко.

Президент зазначив, що перемовини з лідерами європейських інститутів дають всі підстави прогнозувати, що буде знайдено компроміс між Україною, ЄС і Нідерландами про ратифікації угоди про асоціацію.

"Жоден євроскептик цим не зупинить ратифікацію нашого угоди. Я сподіваюся, що найближчим часом цей процес завершиться", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначають День гідності і свободи. Свято приурочене до річниці двох революцій: Помаранчевої революції 2004 року і Революції Гідності 2013 року.