ua en ru

Порошенко назвав стратегічний пріоритет в судовій сфері

Порошенко назвав стратегічний пріоритет в судовій сфері Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

За словами президента, відбувається повне перезавантаження судової системи

Президент України Петро Порошенко на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) назвав стратегічний пріоритет в судовій сфері. Про це повідомляє прес-служба українського глави.

"Наступним стратегічним пріоритетом є подальший розвиток судової гілки влади, відновлення суспільної довіри до неї", - заявив Порошенко.

За його словами, за експертної підтримки Венеціанської Комісії в 2016 році були прийняті зміни до Конституції України щодо правосуддя. Прийняті нові закони "Про судоустрій і статус суддів", "Про Вищу раду юстиції", "Про Конституційному суді", нові процесуальні кодекси.

"Відбувся "тектонічний зсув", який дозволив наповнити судову систему новим змістом і надати можливість побудови справді незалежної судової гілки влади на європейських засадах", - додав президент.

Порошенко підкреслив, що відбувається перезавантаження судової системи і починається воно з перезавантаження Верховного суду за ініціативою президента. Він нагадав, що зараз Верховний суд створюється шляхом проведення відкритого конкурсу за активної участі суспільства.

"Серед переможців конкурсу - адвокати, науковці, правозахисники, які ніколи не працювали як судді. Вони пройшли жорсткий і ретельний відбір, професійні і психологічні тести. Вони ще повинні показати себе в роботі, але за якісними характеристиками - це має бути найкращий склад Верховного суду за всю історію України", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента України, що закон про освіту захищає дітей від дискримінації.